Kövér porcsin
A kövér porcsint többek között az omega-3 zsírsav növényi forrásaként használják, e mellett pedig mind vitaminokban, mind pedig ásványi anyagokban gazdag. Mindemellett antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.
Vegyszer-, műtrágyamentes termesztés!
Ajánlott recept:
1dbcukkini
2dbtojás
0.5tkmustár
1.5dlolívaolaj
2ektejföl
só
bors
3ekcitromlé
15szálkövér porcsin(elhagyható)
2gerezdfokhagyma
1csokorkapor
2dbpritamin paprika
A majonézes cukkinisalátához a cukkinit meghámozzuk és hosszú szálakra reszeljük. Forró, enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy tojást megfőzünk.
A másik tojás sárgáját összekeverjük a mustárral és az olívaolajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és a citromlével ízesítjük.
A kihűlt cukkinit kézzel kinyomkodjuk, összekeverjük a majonézzel és az apróra vágott főtt tojással.
A kövér porcsinról leszedjük a leveleket és belekeverjük a majonézes cukkinibe a zúzott fokhagymával és az apróra vágott kaporral együtt.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Félbevágott pritaminpaprikában, pirítóssal tálaljuk.
3100 Ft/kg