Szigetmonostor külterületén készült vegyszermentes méz, 7,2 dl-s üvegben.
A propolisz-tinktúra egy sötét színű, mézes-alkoholos illatú folyadék, melyet fogyaszthatunk vízzel, teával hígítva, vagy töményen, kockacukorra vagy mézre cseppentve. Kutatások azt mutatják, hogy rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek vele különböző vírusos, bakteriális és gombás fertőzések. A propolisz gyanták, nedvek és más természetes alapanyagok speciálisan átalakított együttese. Alkotóelemeinek száma eléri a 200-at is, melyek között a gyantákon, balzsamokon, viaszon, illóolajokon, virágporon és a fent említett hatóanyagokon kívül megtaláljuk még: - a vitaminokat: C, E, B1, B2, B6 - a nyomelemeket - olyan anyagokat, amelyek a testben nyomokban fordulnak elő, és ha kiürülnek, ugyanúgy pótolni kell ezeket -, és ásványi anyagokat: kálium, magnézium, cink, nátrium, alumínium, foszfor, szilícium, vanádium, kobalt, kén, nitrogén, vas, réz - az aminosavakat, a test egyik építőanyagát - és az enzimeket, amelyek a táplálék felszívódásért felelősek a testben.