Sziget Kosara Bevásárló-közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Regisztráció

Regisztráció

+36

Számlázási adatok, számla kérés esetén

Nyilatkozat

Céljaink:

A Sziget Kosara Bevásárlóközösség egy civil kezdeményezés, mely a helyi gazdaság megerősítésén és a közösség építésen dolgozik. Valódi helyi terméket előállító termelőket fogadunk sorainkba, valamint olyan vevőket, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva igyekeznek fogyasztani. Hisszük, hogy a helyi termékek minél nagyobb arányú fogyasztása segíti elő a helyi gazdaság erősödését és a valódi munkahelyek létrejöttét. Minden helyben maradó forint előbb-utóbb visszatér hozzánk, és a helyi gazdaság körforgásában bennünket gazdagít.

Elkötelezettek vagyunk továbbá a környezettudatos módon előállított és egészséges élelmiszerek mellett, ezért a Kosár működése során az ilyen termékeket részesítjük előnyben.

Közösséget szervezünk, ez adja kezdeményezésünk lelkét. Kosár közösségünk tagjai a vásárlók, a termelők és a rendszer működését biztosító lelkes önkéntesek.

  • Olyan termelőket várunk, akik vállalják, hogy nyitott gazdálkodást folytatnak, azaz érdeklődés esetén fogadják közösségünk tagjait és bemutatják termelési folyamataikat.
  • Olyan vevőket várunk, akik tudatosan vásárolnak és felelősséget éreznek a helyi gazdaság iránt.
  • Olyan önkéntes segítőket várunk, akik felismerik, hogy ennek a szép ideának a megvalósulásához tettek kellenek, melyet munkájukkal önzetlenül segítenek.

Kosár működése:

A közösség működését egy webáruház jellegű előrendelési felület segíti, ahol a Kosár termelők termékei közül vásárolhatnak a vevők. A webáruház kínálata hétfőnként 12 órakor nyílik meg, ekkor kerül fel a tájékoztatás facebook oldalunkra illetve emailben megkapják azok akik feliratkoztak a hírlevelünkre. Az előrendeléseket kedden 24 óráig óráig kell megejteni. A rendszer a rendeléseket eljuttatja a termelőkhöz, akik a csütörtöki átadási napra (17:30-19:00 horányi piactér) elhozzák a rendelt termékeket. A termékeket a vevők közvetlenül a termelőktől vehetik át egy "piac-jellegű" átadás folyamat során.

A Sziget Kosara Bevásárlóközösség 2020 júliásában kezdte meg a működését, még rengeteg teendőnk és még több tervünk van a jövőre nézve. Rövid távon elsősorban további termelők bevonzása a cél, annak érdekében, hogy egy szokásos bevásárlásnak minél nagyobb részét tehesse ki a helyi termelőktől való vásárlás a Kosáron keresztül. Ezen kívül azt is fontosnak tartjuk, hogy tovább lelkes önkéntes segítők is jöjjenek, hogy közösen formálhassuk a Kosár jövőjét és más kapcsolódó természet és öntudatos tevékenységeket valósítsunk meg. Olyanokat amik a gyakorlati életben segítik a szociális viszonyaink átalakulását és a fogyasztói szemléletformálást, egy fenntarthatóbb jövő felé.

Kérjük regisztrációját abban az esetben érvényesítse, ha ezekkel a gondolatokkal tud azonosulni, és az általunk kialakított vásárlási módhoz alkalmazkodni, melyek a következők:

  • Törekszem a helyi termékek vásárlására, támogatva a helyi gazdaság megerősödését, ezáltal új munkahelyek létrejöttét és a helyi megélhetést. A pénz helyben megvalósuló körforgása mindannyiunk közös érdeke.
  • Elfogadom, hogy a helyi termékek választéka szezonális, az árakban pedig – a Kosár Közösség szándéka szerint - a tisztességes haszon jelenik meg. Vásárlási szokásaimat igyekszem a Közösség által meghatározott keretekhez igazítani (webes rendelés, átvételi nap).
  • Az általam megrendelt termékeket csütörtök délután 17:30-19:00 óra között átveszem, annak akadályoztatását időben megoldom.
  • A Kosár rendszer által működtetett hulladékszegény csomagolást támogatom, aktív részvételemmel a szütyők és egyéb többutas csomagolóanyagok körforgását segítem.
  • Amennyiben tudok élni a Kosár által nyújtott limitált kiszállítási lehetőséggel, a folyamatot a megadott címen való tartózkodásommal segítem.
  • Amennyiben a regisztrációs adataim változnak, ezen a felületen is javítom azokat, hogy az aktuális hírekről, és helyzetekről értesítést kaphassak.
  • A Kosár közösségben való részvételemmel egy szociális kísérlet hajtunk végre. Annak igazolására, hogy tudunk, sőt  akarunk a saját érdeken túl gondolkodva cselekedni közös jövőnk érdekében, melynek fő hívószavai a bizalom és az egymás segítése.

Egyetértek a Sziget Kosara által megfogalmazott értékekkel, a Kosár keretében vásárlásommal támogatom azok érvényesülését.

* A profilkép maximális méret 1000px*1000px (ideálisan 150px*150px) és 2MB lehet. JPG vagy PNG formátum. Ezt később, a regisztrációd jóváhagyása után is feltöltheted majd az adminisztrátori felületen.

Nyilatkozat

Termelőként a Sziget Kosara Bevásárlóközösség tagja szeretnék lenni, az alábbi feltételek elfogadásával (és az oldal alján található, megfelelő mintaszerződés aláírásával).

A Kosár vevői számára saját termelésű/készítésű termékeket állítok elő és forgalmazok. Részvételemmel hozzájárulok a helyi gazdaság élénkítéséhez, a helyben való megélhetéshez.

Regisztrált őstermelői, feldolgozott termékek esetében kistermelői regisztrációs számmal, vagy egyéb vállalkozási formában végzett tevékenység esetében rendelkezem a termékek előállítási jogával, melyhez a szükséges iratokat a Közösség rendelkezésére bocsátom.

Termék típusának megfelelően az arra vonatkozó élelmiszer biztonsági előírásoknak megfelelek, azok előállításához és értékesítéséhez szükséges okmányokat a szervezők rendelkezésére bocsájtom.

Termelési folyamataimban a környezetet kímélő megoldásokat részesítem előnyben, minőségi élelmiszer előállításával igyekszem kiérdemelni és megtartani vásárlóim bizalmát. Termékeim Kosárban való forgalmazásakor csak annyi csomagolóanyagot használok, amennyi feltétlenül szükséges.

Az általam kínált termékekben a költségek és a piac által meghatározott tisztességes árat érvényesítem.

A Sziget Kosara Bevásárlóközösséghez való csatlakozásommal vállalom, hogy a Kosárból származó bevételem egy részét támogatásként felajánlom a Közösség szervező munkájának segítésére.

Termékeimért felelősséget vállalok. Az előállítás folyamataira vonatkozó mindenkori törvényeket és jogszabályokat betartom. A termékeim minősítéseit a Közösség számára nyilvánossá teszem.

Az átvevő pontokon való értékesítés során a mindenkori jogszabályoknak megfelelő nyugtaadási kötelezettségnek eleget teszek, ennek elmaradása esetén a felelősség engem terhel.

Termelési tevékenységem a Kosár Közösség számára nyilvános, egyeztetett időpontban látogatható.

A Közösség működési szabályait be tudom tartani, és partner kívánok lenni, a rám háruló feltételek vállalásával.

Együttműködési szerződés őstermelők, kistermelők számára: Letöltés

Együttműködési szerződés egyéni és társas vállalkozások, civil szervezetek, szociális szövetkezetek számára: Letöltés