A CÉKLA egy fantasztikus zöldség. Minél többet olvasunk róla, annál jobban szeretjük. Mivel elég magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, ezért nagyon egészséges. A szervezet az összes zöldség közül a céklából tudja kinyerni a legtöbb vasat. Vérképző , vértisztító hatása igen fontos. Jó hatással van a májra, mert a céklában lévő antioxidáns hatóanyagok semlegesítik a szabadgyököket, melyek a méreganyagok lebontása során keletkeznek. Fejlődési rendellenességek megelőzésére is alkalmas, mert a céklában lévő folsavnak köszönhetően jó néhány fejlődési rendellenesség megelőzhető a terhesség korai szakaszában (pl. nyitott gerinc). Kálium tartalma miatt hozzájárul az állóképesség és az izmok növeléséhez. A szervezet védekező képességére, az immunrendszer erősítésére is nagyon jó hatással van A cékla betain tartalma magas. A céklában található vitaminok: A, B1, B2, C-vitamin. Sok ásványi anyagot tartalmaz, ezek a következők tehát: folsav, nátrium, magnézium , kalcium, foszfor, vas, jód, réz, kálium, kén.
csipkebogyó püré + harmonizáló almalé - hogy élvezetes legyen
12% homoktövisvelő és 88% harmonizáló almalé - hogy élvezetes legyen
Az ALMA régi kedvenc gyümölcsünk, sütjük-főzzük, esszük nyersen és most már isszuk is. Csersavtartalma által a savas lé frissítő hatású, főleg így frissen facsarva. Élettani hatásai közül fontos, hogy vérkeringés serkentő és emésztés elősegítő hatása van. Erősíti a bélnyálkahártyát, csökkenti a vesekő- húgysav képződést, illetve a vér koleszterin szintjét. Az alma tisztít és méregtelenít, továbbá sejtvédő hatással rendelkezik. Az almában található vitaminok: A, B- komplex vitaminok, C-vitamin. Ásványi anyagtartalma: kalcium, foszfor, vas, magnézium, nátrium, kálium és nyomelemek.