Az eperszezon túl rövid ahhoz, hogy elég epret együnk. Velem rendszeresen előfordult régebben, hogy mire észbe kaptam, már szinte nem is volt friss, hazai eper a piacokon. Tény, hogy a friss epernél nincs jobb. A jó hír viszont, hogy üvegbe zárva az év bármely szakában évezheted! Én sok párosításban szeretem: zabkeksszel például isteni, de örök klasszikus a sajttortás verzió is. Kóstold meg, nagyon finom! Eperlekvár válogatott hazai gyümölcsből, minimum 80%-os gyümölcstartalommal, tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen. Összetevők: eper, cukor, citromsav, pektin.
Be kell, hogy valljam, a meggy és a vanília párosításának ötletét Bereznay Tamástól loptam. Nekem nagyon szimpatikus, mint ember, és szeretem a receptjeit is. Több szakácskönyvem van tőle, és az egyikben van egy meggyes rétes, ami vaníliával készül. Többször elkészítettem már, mert nagyon finom, és egy ilyen alkalommal ugrott be, hogy akár lekvárt is lehetne készíteni belőle. Így született meg a BÍBORKA. A vanília édessége remekül kiegészíti a meggy savanykás ízét, tökéletes harmóniát alkotnak. Kóstold meg Te is! Meggylekvár válogatott hazai gyümölcsből, tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen. Bourbon vaníliával és 80%-os gyümölcs tartalommal. Összetevők: meggy, cukor, citromsav, pektin, Bourbon vanília.
Egyszerűen imádom a bodzavirág illatát! Rendszeresen járok futni, és tavasz végén mindig úgy alakítom az útvonalamat, hogy a virágzó bodzabokrok mellett szaladhassak el. Nagyokat szippantok a levegőből, és élvezem ahogy a mesés bodzaillat átjár minden egyes levegővétellel :) Ezt a fantasztikus érzést zártam üvegbe, hogy egész évben lehessen élvezni. Kortyolj bele Te is, és repülj egyenesen a tavaszi napsütésbe! Bodza szörp kizárólag természetes összetevőkből. Tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen. Összetevők: víz, cukor, citromlé, bodzavirág kivonat.
IMÁDOM EZT A LEKVÁRT!!!! Tudom, hogy elfogult vagyok, ezt nem is tagadom. Talán kár is lenne :) Az aszú mazsolás ízvilága remekül párosul a körtével. Egy olyan különleges párost alkotnak így együtt, ami semmihez sem fogható. A lekvár egyaránt passzol a palacsintához, mint egy sajttálhoz. Én talán az utóbbival jobban szeretem. Friss, ropogós, kiváló minőségű baguette, pár cikk camembert vagy brie sajt, néhány szem szőlő és BOR, MÁMOR, KÖRTE lekvár – ennél fenségesebb vacsora nem is kell! Körtelekvár 5 puttonyos Tokaji aszúval. Válogatott hazai gyümölcsből, tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen. Alkohol tartalom 2%. Összetevők: körte, cukor, 5 puttonyos Tokaji aszú, citromsav, pektin.
Házi céklasavanyúság vegyszermentes céklából. A termék környezettudatos, újrahasználható üvegben kerül átadásra.
Házi céklasavanyúság vegyszermentes céklából. + 200 Ft betétdíj nagy doboz (1,2 kg) esetén A termék környezettudatos, újrahasználható üvegben kerül átadásra, ezért a betétdíj plusz 200 Ft, melyet a termelő visszafizet az üveg visszahozásakor. Köszönjük, hogy környezettudatos vagy.
A CÉKLA egy fantasztikus zöldség. Minél többet olvasunk róla, annál jobban szeretjük. Mivel elég magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, ezért nagyon egészséges. A szervezet az összes zöldség közül a céklából tudja kinyerni a legtöbb vasat. Vérképző , vértisztító hatása igen fontos. Jó hatással van a májra, mert a céklában lévő antioxidáns hatóanyagok semlegesítik a szabadgyököket, melyek a méreganyagok lebontása során keletkeznek. Fejlődési rendellenességek megelőzésére is alkalmas, mert a céklában lévő folsavnak köszönhetően jó néhány fejlődési rendellenesség megelőzhető a terhesség korai szakaszában (pl. nyitott gerinc). Kálium tartalma miatt hozzájárul az állóképesség és az izmok növeléséhez. A szervezet védekező képességére, az immunrendszer erősítésére is nagyon jó hatással van A cékla betain tartalma magas. A céklában található vitaminok: A, B1, B2, C-vitamin. Sok ásványi anyagot tartalmaz, ezek a következők tehát: folsav, nátrium, magnézium , kalcium, foszfor, vas, jód, réz, kálium, kén.