Az eperszezon túl rövid ahhoz, hogy elég epret együnk. Velem rendszeresen előfordult régebben, hogy mire észbe kaptam, már szinte nem is volt friss, hazai eper a piacokon. Tény, hogy a friss epernél nincs jobb. A jó hír viszont, hogy üvegbe zárva az év bármely szakában évezheted! Én sok párosításban szeretem: zabkeksszel például isteni, de örök klasszikus a sajttortás verzió is. Kóstold meg, nagyon finom! Eperlekvár válogatott hazai gyümölcsből, minimum 80%-os gyümölcstartalommal, tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen. Összetevők: eper, cukor, citromsav, pektin.
Be kell, hogy valljam, a meggy és a vanília párosításának ötletét Bereznay Tamástól loptam. Nekem nagyon szimpatikus, mint ember, és szeretem a receptjeit is. Több szakácskönyvem van tőle, és az egyikben van egy meggyes rétes, ami vaníliával készül. Többször elkészítettem már, mert nagyon finom, és egy ilyen alkalommal ugrott be, hogy akár lekvárt is lehetne készíteni belőle. Így született meg a BÍBORKA. A vanília édessége remekül kiegészíti a meggy savanykás ízét, tökéletes harmóniát alkotnak. Kóstold meg Te is! Meggylekvár válogatott hazai gyümölcsből, tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen. Bourbon vaníliával és 80%-os gyümölcs tartalommal. Összetevők: meggy, cukor, citromsav, pektin, Bourbon vanília.
IMÁDOM EZT A LEKVÁRT!!!! Tudom, hogy elfogult vagyok, ezt nem is tagadom. Talán kár is lenne :) Az aszú mazsolás ízvilága remekül párosul a körtével. Egy olyan különleges párost alkotnak így együtt, ami semmihez sem fogható. A lekvár egyaránt passzol a palacsintához, mint egy sajttálhoz. Én talán az utóbbival jobban szeretem. Friss, ropogós, kiváló minőségű baguette, pár cikk camembert vagy brie sajt, néhány szem szőlő és BOR, MÁMOR, KÖRTE lekvár – ennél fenségesebb vacsora nem is kell! Körtelekvár 5 puttonyos Tokaji aszúval. Válogatott hazai gyümölcsből, tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen. Alkohol tartalom 2%. Összetevők: körte, cukor, 5 puttonyos Tokaji aszú, citromsav, pektin.
+ 100 Ft betétdíj A termék környezettudatos, újrahasználható üvegben kerül átadásra, ezért a betétdíj plusz 100 Ft, melyet a termelő visszafizet az üveg visszahozásakor. Köszönjük, hogy környezettudatos vagy.
Gyerekkoromban rengeteget ettünk nagymamámnál almás palacsintát. A zöldborsó leves és a rántott hús mellett ez egy örök klasszikus volt vasárnaponként. Nekem azóta is Erzsi nagyi almás palacsintája az etalon. Ami elég nagy baj, mert nincs meg a receptje, én pedig azóta hiába próbálkoztam, valahogy sosem az az ízvilág köszönt vissza. A palacsintát persze fahájas porcukorral ettünk. Mit ettük, habzsoltuk! Szóval számomra az alma-fahéj ízvilág ezt jelenti. Az alma-fahéj ízvilághoz én még a szegfűszeget álmodtam hozzá, nekem ez még egy picit többet ad a kompozícióhoz. Mostanában zabkásával szeretem az ILLATOS ALMA lekvárt. Az őszi-téli időszakban heti egyszer biztosan készítek egy ilyen energetizáló reggelit. Fahéjas-szegfűszeges almalekvár válogatott hazai gyümölcsből, tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen. Minimum 80%-os gyümölcs tartalommal. Összetevők: alma, cukor, citromsav, pektin, fahéj, szegfűszeg.
Szilva és fahéj? Örök klasszikusok, igaz? Vannak ízek, amelyek nem véletlen, hogy olyan régóta kéz a kézben járnak. Jól kiegészítik egymást, és együtt alkotnak harmóniát. Ez a lekvár kiválóan illik kalácshoz, palacsintához, de joghurttal és zabpehellyel elkeverve akár remek reggeli is válhat belőle. Fahéjas szilvalekvár válogatott hazai gyümölcsből, tartósítószer-, aroma- és színezék-mentesen, minimum 80%-os gyümölcs tartalommal. Összetevők: szilva, cukor, citromsav, pektin, fahéj.