Sziget Kosara Bevásárló-közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Kálvária Farm

Kálvária Farm

Minden 2. héten (páratlan hetek) veszünk részt a Kosárban.

A Kálvária Farm 2 hektáros területe Őrbottyánban található, Pest megyében. Gazdaságunk a város szélén helyezkedik el, csendes, nyugodt helyen, erdővel, mezővel körülvett területen, ami ideális arra, hogy állataink természetes környezetben éljenek. 2016 év elejétől vágott baromfi értékesítésébe fogtunk. Húscsirkéinket és Red Master csirkéinket kis létszámú csoportokban neveljük annak érdekében, hogy a legjobb minőségű húst tudjuk előállítani. A takarmányozás során különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy csirkéink kiváló ízélményt nyújtsanak akár sütés, akár főzés során kerülnek a család asztalára.

Az alábbiakban ismertetjük az állandóan illetve időszakosan rendelhető baromfifajtákat:

Húshibrid csirkéink: törekszünk arra, hogy a nevelési időszakok beosztásával folyamatos vágható állománnyal rendelkezzünk. Vágható állományunk heti szinten 50-100 db csirke. Az éppen aktuális állománytól függően Konyhakész egész csirkéket, illetve csirkecsomagokat készítünk. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az általunk forgalmazott csirkék teljesen konyhakész állapotban kerüljenek a háziasszonyokhoz. Mottónk: „Csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy az általad elkészíteni kívánt ételhez a csirkedarabokat tovább feldolgoznod ne kelljen. Hideg vizes fürdő után a csirkerészek mehetnek a fazékba, panírba vagy ahová szeretnéd. „

Kakasaink, jércéink szabad tartásban nevelkednek, az új állományok telepítésével itt is törekszünk arra, hogy rendszeres vágással ki tudjuk szolgálni vevőinket. Vágásuk növekedésüktől függően telepítést követő 6-8 hónap után történik.

Farmunkon évek óta tartunk hússertéseket és mangalicákat. Az elmúlt években csak saját felhasználásra neveltük állatainkat, de mivel 2017 év elejétől a saját nevelésű mangalica és sertés vágás értékesítésére kaptuk meg az engedélyt a Váci Állategészségügyi hatóságtól, már vevőinket is ki tudjuk szolgálni tőkehússal és főtt-füstölt töltelék áruval. Az előírásoknak megfelelően sertéseinket vágóhídon vágatjuk, Állatorvosi felügyelet mellett. A feldolgozás, és a töltött füstölt áru készítés Farmunkon történik. 2018 december végétől nyers fölözetlen tej, joghurt, tejföl árusítására is megkaptuk az engedélyeket. A farm családi vállalkozás, 3 gyermekünkkel etetjük, ápoljuk, gondozzuk állatainkat. Családi gazdaságunk 2011 óta működik, a terület megvásárlása után gyümölcsöst telepítettünk. Magunk termeljük és dolgozzuk fel a gyümölcsöket, lekvárt főzünk, amit értékesítünk is.

Vásárlóinknak fontos, hogy mit tesznek az asztalra, mivel látják el családjukat.

Csancsár Erika // Aranykalászos Gazda