Recept - paradicsomos-kecskesajtos tészta
Egy egyszerű, és gyors recept kecskesajttal: paradicsomos-kecskesajtos tészta.
Hozzávalók:
- Hagyma (Sziget Kincse, vagy Kövesdi család)
- Fokhagyma (Sziget Kincse, vagy Kunágotai olajok)
- Paradicsom (szezonban Sziget Kincse, Kövesdi család, és Sipos Vivien; vagy daraboltan eltett)
- Kecskesajt (Pántis tanya, natúr, vagy fokhagymás),
- Tészta (Eszterle István: Zebrek 10 tojásos tészta)
- Zöldfűszerek
Elkészítés menete:
A hagymát kis olajon megdinszteljük, rádaraboljuk, vagy nyomjuk a fokhagymát, majd a kis darabokra vágott paradicsomot. Sózzuk, zöldfűszerekkel (kakukkfű, oregánó, bazsalikom) ízesítjük, és lefedve, alacsony tűzön rotyogtatjuk. Megfőzzük a tésztát (ez most itt sima spagetti, de nemsokára kapható a Sziget Kosaránál többféle házitészta is), mire az kész, a mártás is éppen jó. A tésztára rátesszük a paradicsomos mártást (nem igazán sűrűsödik be, de nem baj, éppen az a jó), majd rádaraboljuk/reszeljük a kecskesajtot.
Jó étvágyat!
Írta: Forrai Marcsi
Fotók: saját fotó
2021.11.14.