Sziget Kosara Bevásárló-közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
 2020.08.07

Mi tudjuk mi van a Kosarunkban

Köszönjük a bizalmat vásárlóinknak! - ez fogalmazódott meg négyünkben, a Sziget Kosara alapító csapatának tagjaiban az első, június 2-ai átadónapunk után. Most összesen 19 vásárlónk rendelt előre, és vette át az árut hat jelenlévő termelőnktől a horányi piacon, ahol mások is odajöttek hozzánk érdeklődni, többet megtudni rólunk, és vásárolni - ezért is jó, hogy termelőink mindig hoznak magukkal a megrendeléseken felül valamennyi plusz árut is.

A nyitó alkalmunkat még egy kis zenei csemegével is igyekeztünk ünnepivé varázsolni: egy helyi zenészekből álló trió, Ágota (cselló), Virág (fuvola) és Sándor (hang drum) adta elő dalait, kellemes hangulatot teremtve ezzel. Az átadásra szánt másfél óra zökkenőmentesen telt, sok mosolygós arccal, kíváncsi gyerekekkel, beszélgetésekkel.

És hogy miért is csináljuk ezt az egészet? A minap láttam egy fotót a Facebookon, épp a Nyíregyházi Kosár Közösség egyik tagja osztotta meg: görögdinnye a Spar-ban, származási helyként pedig ezt tüntették fel: Magyarország, Görögország, Spanyolország, Macedónia, Panama, Chile. Most akkor honnan is érkezett vajon? És ha még ezt sem tudni, akkor azt meg pláne nem, hogy vajon milyen körülmények között termesztették, mi mindennel kezelték, hogy beérjen, és hogy kibírja a szállítást …? Nekem, ezek után, nem lenne elég bizalmam hozzá, hogy megvásároljam.

Nekünk éppen ez az egyik legfontosabb célunk a Sziget Kosarával: hogy pontosan tudjuk, mi, és honnan kerül az asztalunkra. Mielőtt egy termelővel szerződést kötünk, meglátogatjuk a gazdaságát, és megtudjuk, hogyan termeli, készíti a termékeit, ezért valóságos
információval tudjuk ellátni a vásárlóinkat. Sokszor kóstolunk is (bevallom, ez az egyik legjobb rész! :-) ). Célunk az is, hogy könnyebben, egy helyen hozzá lehessen jutni helyi termelők áruihoz széles választékban.
Fontos, hogy a termelő saját terméket kínáljon, hogy helyből, illetve a környékről (vagyis legfeljebb 50 kilométeres körzetből) származzon az alapanyag, illetve más, hasonló célokat követő közösségekkel együttműködve érkezzen hozzánk. Így az is célunk, hogy egy igazán organikus kapcsolat alakulhasson ki a vásárlók és a termelők között, és hogy egy igazi, akár baráti kapcsolatokra épülő közösséget teremtsünk így meg, amelybe jó tartozni, és amelyben megtartják egymást az emberek. Mert a Szentendrei-sziget egy igazán klassz hely ám, rajtunk áll, hogy ezt megőrizzük, és továbbfejlesszük.

A termelőink, akik az első napon velünk voltak (ABC-sorrendben):
Alföldi Csaba: házi készítésű füstölt sertéshústermékek (Tahitótfalu),
Földijó Finomság: vegyszermentes zöldségek (Tahitótfalu),
Gyöngyösi Gyula: mézek és virágpor (Horány),
Horváth Ferenc, Tejesház: tehén- és kecsketejből készült termékek, sajtok, tojás
(Tahitótfalu),
Németh Tamara: kecsketejből készült sajtok, vaj
Rév Erzsébet: fürjtojás (Horány)
És hamarosan ők is várhatóak:
Eszterle István, gyümölcstermelő (Leányfalu)
Kövesdi László: lekvár, szörp, sütemény (Szigetmonostor)
Molnár Bence: Angus marhahús (Kisoroszi)
Sziget Kincse: zöldségek (Szigetmonostor)

Folyamatosan igyekszünk bővíteni a kínálatot, újabb és újabb termelőkkel
összekapcsolódni, hogy minél több helyi terméket mutathassunk be a vásárlóknak. A távoli
jövőben pedig ki tudja, még mi minden kerül a Kosarunkba, ez biztosan nem a mi
igyekezetünkön és lelkesedésünkön múlik majd.

Aki ismer olyan termelőt, akinek jó értékesítési lehetőséget jelenthetünk, kérjük, irányítsa hozzánk, vagy ajánlja nekünk:
E-mail: eltetoszigetert@gmail.com
A Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/szigetkosara/

És természetesen szeretettel várjuk vásárlóinkat is, most már minden csütörtökön, a horányi piacon, délután 17:30 és 19 óra között. Nemsokára lesz webshopunk is, addig az előrendeléseket a szigetkosara.hu keresztül lehet leadni hétfőnként 12 órától kedd éjfélig.
… csak hogy tudjuk, mi van a Kosarunkban. :-)

A Sziget Kosara Bevásárlóközösség Csapata