Bóta Szilvia vagyok a Vekni Műhely kovászos, kézműves pékség megálmodója. Üzletünk 2021.július 5-én nyitotta meg kapuit Gödön a Köztársaság út 14 alatt.
Pékségünk története és megvalósítása egy nagyon egyszerű alapra épült:
Nem lehetett a környéken jó, finom kenyeret kapni. Már jött is a következő gondolat: Akkor tanuljunk és nyissunk kovászos, kézműves pékséget. Ez a gondolat egy picit bátor volt, tudva, hogy nem vagyok pék, csak egy álmom volt, amit szerettem volna megvalósítani.
De sem a gondolatommal, sem a kivitelezéssel nem voltam egyedül, minden segítséget megkaptam, úgyhogy a kigondolástól számolva, 10 hónap múlva nyitottunk.
Szemléletükben fontos és egyértelmű szerepet játszik, hogy kenyereinket kovásszal készítjük, 12-36 órán át hűtőben pihentetjük.
Termékeinkhez nem használunk adalékanyagot és más tartósítószert.
Pékségünk célja, hogy a környéken finom, friss minőségi kenyeret es pékárukat adhassunk minden nap az embereknek és ezzel pici örömet és egészséget vihessünk a mindennapjaikba.
Tudom, hogy ez egy rögös és határtalan kitartást igénylő vállalkozás, de annál nagyobb öröm nincs, mint amikor a vásárlók visszajelzéseit hallom, hogy mennyire szeretik amit csinálunk, mennyire finomak a termékeink es csak így tovább, ők velünk vannak.
Jelenleg péntekenként Dunakeszin a Kispiacon és szombaton a Fóti termelői piacon találhatnak meg bennünket. Jelentkezésünkel ezt a piaci listát szeretnénk bővíteni.